SK EN

Správy

Barbora Holubová výsledky projektu PERHOUSE na podujatí organizovanom Európskou federáciou pre rodinné zamestnávanie a domáce opatrovateľstvo


« Späť k správam

Barbora Holubová výsledky projektu PERHOUSE na podujatí organizovanom Európskou federáciou pre rodinné zamestnávanie a domáce opatrovateľstvo

Publikované dňa 14. október 2024

story.title

Dňa 14. októbra 2024 predstavila vedúca výskumníčka CELSI Barbora Holubová výsledky projektu PERHOUSE na podujatí organizovanom Európskou federáciou pre rodinné zamestnávanie a domáce opatrovateľstvo.

Po úvodnom príhovore Aude Boisseuilovej, generálnej delegátky EFFE, a prezentácii priebežných výsledkov od Aurélie Decker, riaditeľky EFSI, boli prediskutované hlavné poznatky o štruktúre a dynamike organizácií zamestnávateľov v sektore osobných a domácich služieb (PHS).

Kým prípad Francúzska prezentovala Clémence Ledoux, docentka politológie na Univerzite v Nantes, a prípad Talianska predstavila Giulia Frosecchi, výskumníčka na Univerzite v Trente, vedúca výskumníčka CELSI Barbara Holubová predstavila situáciu v krajinách strednej a východnej Európy, vychádzajúc z výsledkov projektu PERHOUSE.

Jej prezentácia skúmala názory a potreby zamestnávateľov v sektore PHS v strednej a východnej Európe, so zameraním na ich potenciál zapojiť sa do sociálneho dialógu.

Toto podujatie bolo súčasťou projektu #PHSDialogue, organizovaného Európskou federáciou pre rodinné zamestnávanie a domáce opatrovateľstvo, ktorého cieľom je posilniť kapacitu sektora PHS na úrovni EÚ pre sociálny dialóg a kolektívne vyjednávanie.

Osobné a domáce služby zostávajú dôležitou, no často prehliadanou súčasťou politík starostlivosti. Posilnenie kapacít sociálnych partnerov pre kolektívne vyjednávanie môže zvýšiť povedomie a zlepšiť regulácie v tomto dôležitom sektore.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\