SK EN

Správy

Kolektívne vyjednávanie o umelej inteligencii a riadení algoritmov


« Späť k správam

Kolektívne vyjednávanie o umelej inteligencii a riadení algoritmov

Publikované dňa 20. september 2024

story.title

Dňa 19. septembra 2024 sa v Berlíne uskutočnila konferencia LABOR.A '24 o budúcnosti práce a digitálne na labora.digital. Na konferencii sa stretli rôzne zainteresované strany, aby diskutovali o transformácii práce a identifikovali vízie budúcnosti.

Výkonná riaditeľka CELSI Marta Kahancová predstavila nedávnu správu o kolektívnom vyjednávaní o AI a riadení algoritmov v relácii „Vyjadrite svoj názor na AI na pracovisku – postupy kolektívneho vyjednávania o AI v európskom sektore služieb“ pod vedením moderátorov Olivera Philippa, Policy Officer v Kompetenčné centrum Friedrich-Ebert-Stiftung v Bruseli a Birte Dedden, riaditeľka ICTS v UNI Europa.

Spolu s ESRC výskumným pracovníkom vo výskumnom centre Digital Futures at Work (Digit) Stevom Rolfom (University of Sussex) a Giovannim Surianom (Deutsche Telekom) diskutovali panelisti a publikum o implementácii systémov na spracúvanie údajov riadených umelou inteligenciou na pracoviská v súvislosti s ochranou údajov alebo pracovnými podmienkami.

Preskúmali tiež súčasnú situáciu v kolektívnom vyjednávaní diskusiou o konkrétnych príkladoch dohôd týkajúcich sa používania systémov umelej inteligencie na pracoviskách.

Správu, ktorú napísali kolegovia z CELSI a WageIndicator Foundation, si môžete stiahnuť tu:

https://library.fes.de/pdf-files/bueros/bruessel/21074.pdf

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\