SK EN

Správy

Monika Martišková na 32. medzinárodnom kolokviu GERPISA v Bordeaux diskutovala o dopadoch automobilovej transformácie na pracovníkov


« Späť k správam

Monika Martišková na 32. medzinárodnom kolokviu GERPISA v Bordeaux diskutovala o dopadoch automobilovej transformácie na pracovníkov

Publikované dňa 26. jún 2024

story.title

Zaujíma vás ekologický prechod automobilového priemyslu alebo vývoj v sektore lítium-iónových automobilov? Obávate sa, ako tieto trendy ovplyvnia pracovníkov v rôznych krajinách, najmä na Slovensku, v Česku alebo Maďarsku?

Vozidlá budúcnosti by mali byť pripojené, autonómne, zdieľané a elektrické. Má táto takzvaná CASE paradigma automobilových inovácií stále dvere otvorené, alebo ju bude treba korigovať?

Nové poznatky o budúcnosti automobilového priemyslu boli zdieľané v Bordeaux na 32. medzinárodnom kolokviu GERPISA - The International Network of Automobile.

Sme hrdí, že výskumníčka CELSI Monika Martišková bola súčasťou stredajšej konferencie v sekcii č. 7, kde diskutovala o perspektívach „spravodlivého prechodu“ v automobilovom priemysle.

Monika Martišková prezentovala výskum o dopadoch automobilovej transformácie na pracujúcich na Slovensku, v Česku a Maďarsku, ktorý bol realizovaný v spolupráci s výskumníkmi CELSI Patrikom Gažom a Tiborom Meszmannom.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\