SK EN

Správy

Spoluzakladateľ a riaditeľ CELSI Martin Kahanec vystúpil na European Employment & Social Rights Forum 2022


« Späť k správam

Spoluzakladateľ a riaditeľ CELSI Martin Kahanec vystúpil na European Employment & Social Rights Forum 2022

Publikované dňa 10. január 2023

story.title

Spoluzakladateľ a riaditeľ CELSI Martin Kahanec vystúpil v paneli na tému "Young people in the post COVID-19 labour market: scarring effects, learning losses and emerging opportunities (ESDE 22)" na European Employment & Social Rights Forum 2022 v Bruseli 17. novembra 2022.

Na podujatí vysokej úrovne sa zúčastnili predsedníčka EK Ursula von der Leyenová, komisár Nicolas Schmit, bývalý podpredseda EK Jean-Claude Juncker a niekoľko poslancov Európskeho parlamentu, ministrov, akademikov a odborníkov z praxe.

"Pandémia Covid-19 a ďalšie nedávne krízy vrátane spomalenia hospodárskeho rastu, rastúcej neistoty, energetickej krízy a vyššej ceny kapitálu a úverových obmedzení mladým ľuďom ubližujú. Mladí ľudia však patria k najflexibilnejším, najmobilnejším, najinovatívnejším a najpodnikavejším pracovníkom. Preto sú nevyhnutní na to, aby sa krízy zmenili na príležitosti a aby sa spoločnosti prispôsobili a prosperovali. Prekážky a výzvy však môžu byť pre niektorých z nich príliš veľké. Preto ich treba podporiť dôstojnou a posilňujúcou sociálnou ochranou a sociálnym zabezpečením," tvrdí Kahanec.

Program podujatia: https://www.eusocialforum.eu/eu/programme

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\