SK EN

Správy

Tohtoročný Svetový deň dôstojnej práce, 7. október, je venovaný demokracii a mieru


« Späť k správam

Tohtoročný Svetový deň dôstojnej práce, 7. október, je venovaný demokracii a mieru

Publikované dňa 7. október 2024

story.title

Svetový deň dôstojnej práce sa každoročne pripomína 7. októbra pod vedením Medzinárodnej odborovej konfederácie (ITUC), aby zdôraznili globálnu dôležitosť dôstojnej práce.

Od 7. októbra 2008 sa pracovníci, odborové zväzy a ich podporovatelia po celom svete spájajú, aby bojovali za sociálnu spravodlivosť, dôstojnosť pracovníkov a ochranu najzraniteľnejších skupín spoločnosti.

V čase kedy autoritárstvo a eskalujúce vojenské konflikty naďalej ovplyvňujú životy pracovníkov po celom svete, tohtoročný Svetový deň dôstojnej práce vyzýva k mieru a demokracii.

Odborové zväzy opätovne potvrdzujú svoje stanovisko: bez mieru nemôže existovať sociálna spravodlivosť, a bez sociálnej spravodlivosti nemôže mier pretrvať.

„Pracovníci musia byť aktívne zapojení do mierových a rekonštrukčných procesov, ak majú tieto procesy uspieť a vytvoriť základy pre trvalý mier a stabilitu,“ povedal Luc Triangle, generálny tajomník ITUC.

Ako nestranný, na výskum zameraný inštitút, CELSI prispieva k informovanému rozhodovaniu prostredníctvom svojho dôkazmi podloženého výskumu, analýz a odborných znalostí, podporujúc tak stabilitu, demokraciu, bezpečnosť a spravodlivé pracovné podmienky.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\