SK EN

Správy

CELSI prispelo k "nevyhnutnej príručke pre výskumníkov v oblasti pracovnoprávnych vzťahov"


« Späť k správam

CELSI prispelo k "nevyhnutnej príručke pre výskumníkov v oblasti pracovnoprávnych vzťahov"

Publikované dňa 2. október 2024

story.title

V časopise Wirtschaft und Gesellschaft bola uverejnená recenzia knihy „Trade Unions in the EU: Picking up the Pieces of the Neoliberal Challenge”, do ktorej prispelo viacero výskumníkov CELSI.

Kniha poskytuje komplexný prehľad o vývoji, štruktúre a politikách odborových zväzov vo všetkých členských štátoch EÚ od roku 2000 do 2020. Ponúka hĺbkovú analýzu neoliberálnych výziev, ktorým tieto organizácie čelia, a ich strategických a politických reakcií.

„Týmto spôsobom zväz poskytuje komplexný obraz o stave európskych odborových zväzov,“ poznamenal Michael Mesch, autor recenzie, ktorý knihu označil za „nevyhnutnú príručku pre výskumníkov v oblasti pracovnoprávnych vzťahov".

Riaditeľka CELSI Marta Kahancová a Monika Uhlerová, prezidentka Konfederácie odborových zväzov SR, prispeli kapitolou o odborových zväzoch na Slovensku: „Od politiky k chlebovej odborovej činnosti".

Monika Martišková a Adam Šumichrast sú autormi kapitoly o Česku: „Odbory unikajúce marginalizácii". Kapitolu o Maďarsku pod názvom: „Po skončení ilúzií: Odbory na pokraji marginalizácie," napísal Tibor T. Meszmann spolu s Imrem G. Szabóm.

Odkaz na recenziu: https://journals.akwien.at/index.php/wug/article/view/132

Odkaz na knihu: https://www.etui.org/publications/trade-unions-european-union

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\