SK EN

Správy

Hľadanie pracovných práv a sociálnej spravodlivosti v meniacom sa svete


« Späť k správam

Hľadanie pracovných práv a sociálnej spravodlivosti v meniacom sa svete

Publikované dňa 19. september 2024

story.title

Pandémia Covid-19, vojny a politické krízy v rôznych krajinách mali výrazný vplyv na svet práce. Digitalizácia a globalizácia naďalej menia predpisy a ohrozujú sociálnu spravodlivosť po celom svete.

Diskusia o týchto trendoch je hlavným cieľom 24. Svetového kongresu pracovného práva, ktorý organizuje Univerzita Mercatorum a Medzinárodná spoločnosť pre pracovné a sociálne právo, a ktorý sa koná od 17. do 20. septembra 2024 v Auditorium Parco della Musica Ennio Morricone v Ríme.

WageIndicator Foundation viedla sekciu s názvom k „Smerom k spravodlivej kompenzácii", v rámci ktorej vystúpila výskumníčka CELSI Nina Holičková spolu s Fionou Dragstra, Paulien Osse, Dr. Rupa Korde a Nii Ashia Amanquarnor.

V rámci tejto sekcie výskumníci preskúmali kľúčové rozdiely medzi minimálnou mzdou, životnou mzdou a adekvátnou mzdou a to, ako tieto koncepty súvisia so smernicami EÚ, SDGs (Ciele trvalo udržateľného rozvoja) a usmerneniami OSN.

Nina prezentovala výskum realizovaný v spolupráci s Martinom Kahancom a Martinom Guzim z CELSI a s Nii Ashiom z WageIndicator, skúmajúci, či sú dôstojné mzdy účinnejším mzdovým nástrojom na prelomenie cyklu chudoby v porovnaní s minimálnymi alebo adekvátnymi mzdami.

Program konferencie: https://laborlawcongressrome.com/programme/

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\