SK EN

Správy

Marta Kahancová vystúpila na konferencii „Platformová práca a kolektívna akcia a organizovanie pracovníkov“


« Späť k správam

Marta Kahancová vystúpila na konferencii „Platformová práca a kolektívna akcia a organizovanie pracovníkov“

Publikované dňa 6. september 2024

story.title

Fakulta politických vied Univerzity v Banja Luke v Bosne a Hercegovine v spolupráci s P-WILL COST Action zorganizovala 6. septembra konferenciu s názvom „Platformová práca a kolektívna akcia a organizovanie pracovníkov“.

Na podujatí, ktoré skúmalo prácu pre digitálne platformy, najčastejšie spájané s taxislužbami alebo doručovaním jedla, a gig ekonomiku, charakterizovanú prevahou krátkodobých zmlúv alebo prácou na voľnej nohe, vystúpila riaditeľka CELSI Marta Kahancová.

Spolu s kolegami z WageIndicator, Martijnom Aretsom a Paulien Osse, predstavila prípadovú štúdiu o „Living Tariff“ ako alternatíve ku konceptu Living Wage, špeciálne prispôsobenú pre pracovníkov v gig ekonomike pod titulom: „Uľahčenie pracovníkom a tvorcom politík v gig ekonomike lepšie informované rozhodovanie.“

Konferencia bola súčasťou Platform Work Inclusion Living Lab (P-WILL) COST Action, podporovanej COST (Európska spolupráca v oblasti vedy a techniky), iniciatívou, ktorá pomáha rozvíjať siete výskumu a inovácií v celej Európe.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\