SK EN

Správy

Marta Kahancová na konferencii Európskej sociologickej asociácie


« Späť k správam

Marta Kahancová na konferencii Európskej sociologickej asociácie

Publikované dňa 30. august 2024

story.title

Stredoeurópsky inštitút pre výskum práce (CELSI) bol súčasťou výročnej konferencie Európskej sociologickej asociácie.

Výskum CELSI bol prezentovaný na 16. konferencii ESA v portugalskom Porte zakladateľkou a riaditeľkou inštitútu Martou Kahancovou, ktorá tam zastupovala Univerzitu Komenského v Bratislave.

Spoločne s poprednými vedcami z celého sveta sa tentokrát v Porte zamerali na tohtoročnú hlavnú tému konferencie, ktorou je: „Napätie, dôvera a transformácia“.

Vo štvrtok 29. augusta Marta vystúpila s prezentáciou v rámci sekcie o Prekérnej práci migrantov, ktorú viedla Annalisa Murgia (Univerzita v Miláne).

Marta Kahancová predstavila výskum o pracovníkoch digitálnych platforiem, ktorí sú najčastejšie spájaní s taxislužbami alebo doručovaním jedla, pod názvom „Prekarizácia v kontexte zmluvnej flexibility: Rôzne stratégie odborov pre rôzne typy prekarizovaných pracovníkov?“, na ktorom s ňou spolupracoval aj výskumník CELSI Adam Šumichrast.

Prezentácia vychádza z nášho Horizon projektu TransEuroWorkS (https://celsi.sk/sk/transeuroworks/), ktorý sa zameriava najmä na ekologický prechod, technologické zmeny a pracovnú mobilitu, pričom poskytuje analýzy a politické odporúčania pre budúci svet európskej práce a sociálnej ochrany.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\