SK EN

Správy

Výskumníci CELSI prezentovali na medzinárodnej konferencii CSR, ktorú organizuje WageIndicator a FLAME University


« Späť k správam

Výskumníci CELSI prezentovali na medzinárodnej konferencii CSR, ktorú organizuje WageIndicator a FLAME University

Publikované dňa 21. marec 2024

story.title

Výskumníci CELSI sa podieľali na vedení diskusií a výmene odborných poznatkov na medzinárodnej konferencii o sociálnej zodpovednosti podnikov a dôstojnej práci, ktorú v dňoch 21. až 23. marca 2024 organizovala nadácia WageIndicator a univerzita FLAME v indickom meste Pune. Konferencia poskytla výskumníkom platformu na riešenie kľúčových otázok týkajúcich sa podnikovej zodpovednosti a udržateľného rozvoja.

Martin Kahanec, spoluzakladateľ a riaditeľ CELSI a profesor na Stredoeurópskej univerzite, predniesol hlavný prejav s názvom "Od čísel k dôstojnosti: "Empowering Global Communities through Living Wages", v ktorom zdôraznil význam a výhody spravodlivých postupov odmeňovania. Martin Guzi predniesol článok, ktorého spoluautormi boli Martin Kahanec, Nina Holičková a Nii Amanquarnor, zameraný na metodiky merania životného minima na celom svete.

Marta Kahancová, spoluzakladateľka a riaditeľka CELSI a docentka na Univerzite Komenského, viedla diskusiu o kvalitatívnych výskumných metódach Nina Holičková viedla diskusiu o zákazkovej práci a práci pre digitálne platformy, čím prispela k intenzívnej výmene názorov a metodík.

Spolu so súčasnou generálnou riaditeľkou WageIndicators Fionou Dragstra a bývalým generálnym riaditeľom Paulienom Osse Martin Kahanec spustil iniciatívu Living Wage Monitor, ktorá je zameraná na podporu transparentnosti a zodpovednosti v oblasti mzdových postupov na celom svete. Aktívna účasť výskumníkov CELSI zdôraznila ich odhodlanie presadzovať riešenia založené na výskume na podporu dôstojnej práce a sociálnej zodpovednosti podnikov, čím sa vytvorila pôda pre budúcu spoluprácu a iniciatívy v tejto oblasti.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\